Doprava ZADARMO ❤️ pri nákupe nad 75€

Letná dovolenka s dieťatkom

Dovolenková sezóna je v plnom prúde. Každý z nás si aspoň raz ročne zaslúži pár dní oddýchnuť a užiť si slnečné lúče a relax. Niekto dobíja baterky doma, niekto s rodinou, iní si doprajú dovolenku niekde pri mori či v exotike. Do hôr alebo k moru?

Navzdory iným názorom, bábätko či malé dieťa nemusí obmedzovať rodičov v dovolenkových plánoch. Ak plánujete dovolenku so svojim dieťatkom, určite stojí za zváženie, kam sa chystáte a ako bude poveternostné podmienky (napr. vysoké teploty, vlhko) znášať vaše dieťatko, ale nemusíte sa dovolenky úplne vzdávať. Vylúčené nie sú ani zahraničné dovolenky! Ak ste si už svoju dovolenkovú destináciu zvolili, musíte urobiť ďalšie dôležité rozhodnutie: ako sa tam dostať?

pexels-yan-krukov-4668987

Ak plánujete dlhú cestu za zváženie stojí aj cesta lietadlom. I keď pri cestovaní lietadlom je nevýhodou to, že sme menej samostatní – to znamená, nerozhodujeme sa sami o prestávkach, kedy a na ako dlho zastavíme, a navyše, okrem nás sa s nami vezú desiatky ďalších pasažierov. To sťažuje napríklad dojčenie. Plač dieťaťa je trápením pre spolucestujúcich a tiež dosť stresovou situáciou pre rodičov, ktorá sa v týchto dopravných prostriedkoch ťažšie utíši.

Ak sa rozhodnete pre cestu autom (čo pre niekoho predstavuje ten najpohodlnejší spôsob cestovania, pretože sa sami rozhodujete, kedy a kde zastavíte), bez ohľadu na to, kde plánujete dovolenkovať, či už na chate, v hoteli alebo v penzióne - oplatí sa mať so sebou cestovnú postieľku a taktiež vysokú jedálenskú stoličkou. Vo väčšine hotelov je takýto druh „nábytku“  štandardom, ale existuje riziko, že ho dieťa nebude chcieť používať, nakoľko ho nepozná. Cestovanie autom si vyžaduje aj pohodlnú autosedačku. Najlepšie ak má funkciu – polohu ležmo, tak si dieťa počas jazdy aj zdriemne. V každom prípade je najlepšie nenechať dieťa ležať v jednej polohe príliš dlho!

pexels-pixabay-51953

 

Bez ohľadu na to, kam a ako cestujete, venujte baleniu kufra pre dieťatko náležitú pozornosť. Oteckovi možno bude stačiť menej tričiek, mamička sa tiež musí vysporiadať s tým, že sa jej do kufra nezmestil celý šatník, ale dieťatko musí mať zbalené oblečenie do každého počasia a pre každý prípad. Tiež nezabudnite na  obľúbené hračky. Milovaného medvedíka predsa nemôžete nechať samého doma ???? ak cestujete do teplejších destinácií, nemôžeme zabúdať na ochranu hlavy dieťaťa, preto sú vhodné všetky druhy čiapok, šiltoviek, klobúčikov, či šatiek. Dôležitý je aj krém s ochranným faktorom – odporúča sa faktor 50, aby slnečné lúče nepoškodili jemnú pokožku vášho dieťatka. A ak na pláži či pri bazéne nenájdete žiadne tienisté miesta, je dobré mať po ruke slnečník, či detský stan – prístrešok. V prípade daždivého počasia nezabúdajme detičkám pribaliť do batožiny pršiplášť a gumáčiky (pre chodiace detičky). Pre menšie detičky bude stačiť ochranná fólia na kočiar, ktorá ochráni dieťatko pred dažďom. Vlhkosť často podporuje výskyt komárov, preto pamätajte aj na špeciálny repelent proti hmyzu.

A na záver ešte jedna rada – nechajte si v batožine priestor, ktorý sa vám bude hodiť pri balení na cestu späť. Najmä v prípade väčších detičiek, tie si určite prinesú viac vecí, ako si so sebou vzali ????

 

 

 

Zdroj obrázkov:

 Jonathan Borba

Pixabay

Yan Krukov